Niemiecki bardzo dobry raper. Ogólnie jest to mało popularne jeśli chodzi o niemiecki rap.
Ale taka ciekawostka:
Niemiecki raper Fler jeden z najlepszych wstydzi się tego co Niemcy zrobili Polsce ( chodzi mi o I i II wojnę światową ) i nagrał track, w którym przeprasza Polskę za przeszłość.
Trudno jest zdobyć to nagranie i bardzo mało osób o tym wiedziało.
_________________ Hip-Hop to taka współczesna poezja...
Hip-Hop to nie tylko muzyka...
To styl życia...To pasja!
czemu mało popularne? ja lubię niemiecki Hip Hop nie uznaje podziału i beefa miedzy Sido a Bushido lubie ich obu i słucham tak jak np B-Tight czy wspomnianego Flera:) tak bardzo dobry raper , i ma swoj styl : )
a no przyznam ze niewiedziałem ; p
Bo ogólnie niemiecki rap jest mało popularny w Polsce, przynajmniej w EudezeT.
Wszyscy z tego co widzę tutaj na forum w dziale hip-hop w stylach wymieniali ludzi z Polskiej sceny, którą zżarła komercja jak już wspomniałam wcześniej.
A Niemieckiego rapu rzadko kto słucha.
No bo jak już wspomniałam mało osób o tym wie, ale to taka ciekawostka
Hmmm nie całkiem polska scena hip hopu jest oparta na komercji....popatrz na poznanskie podziemie Słoń Sheller i inni...prezentują całkiem przyzwoity poziom oparty na wydawnictwie z nielegalu. Spiewają o tym co lubia z czego zyja.. o swoim miescie...nie sa tak skomercjalizowani jak np Gural, ktory otwarcie przyznaje sie do zarabiania hajsu na hh..nie mowie tu już o Tede...
Hmm Mysle ze mało tez kto rozumie niemiecki hip hop...:) to tez jedna z przyczyn nie znania tego rapu
Wiesz nie ma co sie dziwić w końcu Poznań to stolica rapu. a Słonia znam osobiście, do niego nic nie mam i wiem jak on do tego wszystkiego podchodzi.
To nie jest Łódź, która jest stolicą Dnb, nie skomentuje tego.
Ale np. O.S.T.R. stracił u mnie w oczach dużo, gdyż był festiwal zioła, za który nikt miał nic nie dostać nawet ogranizator a On chciał za zagranie na koncercie 4 tys.! A wiecznie nawija o tym, że jara itp. Chociaż on jest dobrym przykładem człowieka, który może uzależnić się od marichuany, ale nie zabija to czarnych komórek.
A Słoń lubi tyrać banie
A co do niemieckiego rapu są strony, które tłumaczą teksty więc nie widzę problemu wpisania w google
Własnie..dla mnie ogolnie całe PDG straciło w oczach ...strasznie kiczowate nadajace sie dla gimnazjum..bez przekazu..choc nie zawsze rap musi przekazywac głebsze tresci...;/ hmmm ja jakos nie przedadam za O.S.T.R nigdy nie lubilem go...
oo takk....WSRH , Chore Melodie ryja psyche..teraz czekam na Dem6n6l6gie:D
Ja bym powiedziała, że raczej pozerstwo jest dla gimnazjalistów.
A rap jest muzyką dla ludzi, którzy się na tym wychowali, dla ludzi, którzy widzą w tym pasję, swoje życie i przede wszystkim dla ludzi, którzy maja o tym jakiekolwiek pojęcie.
___
A tak a tak poza tym, zalogowałam się tutaj nie słuchając emcore nie będąc emo czy skate jeżdżącym na desce, jestem zwykłą dziewczyną, a nie zostałam jeszcze przejechana. Zdziwiłam się i dlaczego, Ale dziękuję
Zgadzam sie....rap to nie tylko styl..ubieranie sie ..to cos co nakreca Cie..co sprawia ze masz energie..przynajmniej ja tak mam....
heh ..nie nie ...ja równiez nie jestem emo czy skate.. zwykły chlopak
dlaczego sie dziwisz? załosne jest klasyfikowac ludzi na podstawie tego czego słuchaja oraz subkultury jakiej sa przedstawicielami wiec nei dziekuj tylko rob swoje
hehe to jest pasja, styl to jest to co nosisz w sercu, nie wazne czy masz hajs. po prostu robisz to co kochasz, sluchasz tego czym sie jarasz.
hehe niby tak, ale wiesz wolalabym sie upewnic, hahah ;d
każdy jest zwykłym człowiekiem słuchający muzyki takiej jakiej lubi i tak na prawdę mi nic do tego, po prostu wyraziłam swoje zdanie, ale rocka posłucham również bo sama kiedyś go słuchałam .
a co do linku to sama go nie mam, dowiedziałam się o tym od koleżanki, która niedawno wróciła z niemiec, jak dostanę tego tracka to na pewno go tutaj umieszczę, a ciężko znaleźć go w necie ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum