Within Temptation – holenderski zespół metalowy z damskim wokalem, istniejący od 1996 roku.
Według mnie zespół świetny, ma wiele ciekawych, wciągających piosenek a głos wokalistki jest przepiękny.
A co Wy o nim sądzicie? Słucha ktoś, lubi? Jakie są Wasze ulubione ich piosenki, dla mnie najciekawsze to The Howling, Angels i Dark Wings.
Wysłany: 2009-03-01, 20:13
jedyne piosenki które mi sie spodobały to "our farewell', ''stand my ground'', ''angels'', ''ice queen'' (stare, ale chyba najlepszy kawałek, razem z "mother earth") ''Memories'', ''ending story''
moze i głos ma fajny, ale moim zdaniem i tak nie umywa się do głosu wielu innych wokalistek kapel symfonicznego metalu- chyba to trafna nazwa.
jakoś tak.
_________________ "Chi wo nagasu tabi ni ikiteru wake..."
Okej:
a) nienawidzę damskich wokalów, jedyny jaki potrafię zdzierżyć to Avril i Hayley
b) grają cholernie słabą muzykę, a mają od cholery fanów
c) ciągłe wzdychanie na ich temat wśród znajomych, którzy znali tylko kilka piosenek
d) wszędzie widzę ludzi z ich koszulkami, bluzami i mi niedobrze
e) w drodze do MTV2 mam dwa programy - Viva Polska i Viva Niemiecka. Bardzo często (kiedyś) napotykałam tam ich denne teledyski.
To wszystko złożyło się na nienawiść w mym sercu. Aż mi ich szkoda czasami, że ich tak nienawidzę. Te Nightwishe też są do dupy.
Rainbowcore, dla mnie jedynie ich piosenki co wydają się podobne to Ice Qeen i The Howling początki tych piosenek są prawie takie same ah ja za to przepadam i nie zwracam zbytnio uwagi na to czy mają podobne piosenki poprostu lubię ich słuchać i lubię ten gatunek Jonga, masz prawo do nienawiści ale niektórzy nie patrzą na to ile oni koszą na tym wszystkim hajsu, tylko słuchają bo po prostu podoba im się ich muzyka a co do teledysków to niektóre mają rozwalające ona tak fajnie rękami czasami rusza heh
Wysłany: 2009-04-23, 07:28
Na początku bardzo mi się podobał, ale teraz nie przepadam za nim.
Jak dla mnie trochę nudny, ale czasami posłucham. Najbardziej lubię The Howling i zdarza mi się posłuchać tych spokojniejszych, czyli Angels i Memories.
_________________ 'He is afraid of a needle. The sadistic vampire who wants
to torment her to the death, asks for meeting...'
a) nienawidzę damskich wokalów, jedyny jaki potrafię zdzierżyć to Avril i Hayley
No ja akurat lubię niektóre damskie wokale, ale głos Sharon mnie też niesamowicie irytuje.
Cytat:
b) grają cholernie słabą muzykę, a mają od cholery fanów
Zgadzam się.
Cytat:
c) ciągłe wzdychanie na ich temat wśród znajomych, którzy znali tylko kilka piosenek
Taak, znam to. I to nie tylko znajomi i potem leci tekst "a Ty słuchasz też gothic'u?". Moim zdaniem to nawet nie stało obok muzyki gotyckiej, że tak powiem, ale komercją to zalatuje jak cholera. Nie żeby komercja była zła, bo w sumie każdy zespół chce być rozchwytywany, ale u nich to nie współgra dobrze z resztą.
Ale jednak lubię jedną piosenkę, którą jest (i tutaj katse zapomniała kompletnie tytułu)... Somewhere! Moja koleżanka świetnie ją śpiewa i dzięki niej polubiłam tę piosenkę.
Kiedyś słuchałam WT właściwie nie wiem dlaczego, chyba mi się wtedy jeszcze podobali.
Nie podchodzi mi. Raz, że ostatnio strasznie irytuje mnie kobiecy wokal, dwa że po prostu nie prezentują nic, coby mnie naprawdę zainteresowało... A ich najnowsza piosenka o ile się orientuje, tzn 'Utopia'... To ma być Symponic Metal? Z tego gatunku toleruję tylko Epicę, przykro mi.
Ja lubię Within Temptation po prostu fajnie się słucha ich niektórych piosenek
Lubię jeszcze niektóre piosenki z zespołu UnSun
Nightwish z Tarją też jest ok.
Epica ale tylko niektóre piosenki
... jestem ciekaw co ty sluchasz.Pewnie jakies niemieckie techno;X rozumiem WT co raz bardziej odchodzi od piosenek metalowych ale nigthwish ma tez dobre piosenki i maja sens.Niektore naprawde dobre sa np Amaranth.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum