szukałam, nie znalazłam, zakładam nowy wątek więc.
Depeche Mode - brytyjska grupa muzyczna z kręgu elektronicznego popu ( nazwałabym, to elektronicznym rockiem, ale się nie znam ) , która powstała w 1980 w Basildon w Wielkiej Brytanii.
Członkowie :
David Gahan - wokal
Martin Gore - wokal
Andrew Fletcher - wokal, gitara, klawisze.
tak mówi Wikipedia ;P
a teraz coś ode mnie. jak już tam wtrąciłam, nie uważam Depeche Mode za elektroniczny pop, a rock. Czasem zaliczani są do nowej fali. Muszę powiedzieć, że ja o stylach muzycznych zielonego pojęcia nie mam, więc niech mnie ktoś poprawi jeśli mówię źle
apocalypse, a bron boze! wczesniej nie rozumialam jakos ich muzyki, nie docierala do mnie. stosunkowo niedawno zaczelam zmieniac swoje nastawienie do nich. mam pare swoich ulubionych piosenek i tyle wiec w sumie chyba nie jestem upowazniona do ich oceniania, na podstawie paru utworow, ktore lubie
no wiesz szoka, ja też ich wszystkich piosenek nie znam, jednak uważam ich za fantastyczny zespół. Dwa lata temu do mojej szkoły chodził taki chłopak zakochany w Depechach. Pieprzył mi o nich cały czas. Nagrał płytę z kilkoma kawałkami, które mi kompletnie nie podchodziły ( a były to te wyżej wymienione bez Personal Jesus ). Po jakimś czasie zaczęłam odkrywać piękno ich muzyki. I trwa to po dziś dzień
A ja tego nie slucham przez moja mame
Poniewaz caly czas tego slucha, jezdzi na wszystkie koncerty jak tylko sa w polsce i przez nia mam juz tego dosyc
a te tytułu to tak :
Hole To Feed - chyba najlepsza z tych tu podanych ;]
Shake The Disease
I Want You Now
You Spin Me Right Round
Fragile Tension - do tego trzeba się przyzwyczaić
Kajitsushu, przypomniało mi się coś. Nie wiem czy wiesz, ale Depesze mają genialny cover Tainted Love ;] a z nowej płyty odkryłam In Chains, świetna. A znowu fazę mam na Lilian ^.^
Szczerze mówiąc nie widzę w ich muzyce czegoś ciekawego. Jak grają ich w radio to nie krzyknę od razu i nie powiem, że to oni, bo nawet nie odróżniam ich od średniej kategorii zespołów. Oczywiście prócz wiecznego Enjoy The Silence, ale jednak gustuję w coverach tej piosenki.
Dawno temu słyszałem trochę, teraz jakoś mało pamiętam. Najbardziej chodziło koło mnie Shake the Disease - a właściwie jego część refrenowa z dość ... dziwną progresją akordów.
W sobotę w Club-Rocku (wawa) jest Depeche Party - to może coś jeszcze przypomnę.
_________________ I touched the dream, I hold the dream, I have the dream
katse, oo tu się nie zgodzę. Depeche Mode jest tak bardzo wyróżniającym się zespołem, że głowa boli. Przynajmniej mnie. Może tylko ja tak odbieram ich muzykę, ale wywołuje ona we mnie wielkie emocje.
shaggles, słyszałeś że Dave zachorował? odwołano koncert, podejrzewają u niego raka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum