As Blood Runs Black to amerykański zespół z Los Angeles County, Kalifornia. Ich muzykę można określić mianem mieszanki death- i metalcore’u z dużą ilością melodii i bardzo szybką, techniczną perkusją. Końcem 2004r Leche (ex-perkusista) zamieścił w internecie ogłoszenie, iż poszukuje ludzi chętnych do współtworzenia zespołu, na które odpowiedzieli Ernie (gitarzysta) i Chris (wokalista). Skład uzupełnił dobry znajomy Leche’a Nick (basista).
Dobrze rokująca i zdobywająca coraz to większą popularność kapela w 2006 roku podpisała kontrakt z Mediaskare Records. Ich debiutancki LP w sklepach ukazał się 06.06.06r.
Wczesnym latem bieżącego roku ABRB pożegnało się z perkusistą, Leche, którego zastąpił Brett (ex „The Faceless”).
właśnie dziś stwierdziłam, że mi się bardzo nie podoba ich muzyka. Kiedyś z tego co pamiętam podobało mi się, ale gitara to jakiś koszmar jak dla mnie. Gdyby nie to, to może i dziś bym słuchała, bo wokal niezły... ale gitara za bardzo mi przeszkadza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum