pedał jako ze jest określeniem obraźliwym jest u mnie używane wobec osób które swoja orientacją mi przeszkadzają, typu banda wymalowanych dziwadeł, pół nagich niezwykle wulgarnie obnoszących się ze swoją orientacja
mysle ze ten demot niezle to obrazuje
http://demotywatory.pl/76102/Gej-|-Pedal
_________________ Gdybym miał nowotwór, nazwałbym go „Marla”.
Kurde, mam podobne zdanie do Kawaiishunga.
Tzn. zdarza mi się pomyśleć 'pedał' nawet nie znając orientacji danej osoby po prostu - chodzi o wygląd.
Gej to dla mnie osoba homoseksualna i tyle. Nie robi mi to większej różnicy.
Na szczęście mam styczność z takimi osobami i nie jestem jakimś homofobem.
Moja mama ma przyjaciela - geja. Ja znam paru gejów co nie dawno skończyli 18-lat.
Kurde, świetni ludzie. Najlepsi przyjaciele i jeszcze ani razu ich orientacja mi jakoś nie przeszkadzała - wręcz przeciwnie, więc nie rozumie czasami nastawienia społeczeństwa.
A zwłaszcza nastawienia tej części społeczeństwa, która nigdy nie miała styczności z osobami innej orientacji, wiedzę czerpie z gazet/internetu/telewizji etc. i do tego jest przeciw homoseksualizmowi.
To jest dla mnie nie do pomyślenia skąd się bierze ta nienawiść w niektórych osobach .
A wiem coś o tym bo mój tata jest homofobem (co się dziwnie składa gdyż moja matka jest bardzo tolerancyjna)a ojciec nie tylko homofob ale i w pewnym stopniu rasista.
Nie raz oberwałam w jakieś kłótni dotyczącej tolerancji.
a moim zdaniem gej to osoba homoseksualna, a pedał to gej, który obnosi się ze swoją orientacją lub chłopak, który ma kobiece ruchy i zwyczaje, myślę, że każdy wie o co mi chodzi.
Pedał to jest np przy rowerze czy przy instrumentach muzycznych. Nie używam określenia i to naprawde byłby cud żebym wyskoczyła z takim wyrazem (przynajmniej na dzień dzisiejszy), wypowiadając je głośno.
Używam określenia gej/homoseksualista bo takie określenia nikogo nie obrażają.
Pedał to jest np przy rowerze czy przy instrumentach muzycznych. Nie używam określenia i to naprawde byłby cud żebym wyskoczyła z takim wyrazem (przynajmniej na dzień dzisiejszy), wypowiadając je głośno.
Używam określenia gej/homoseksualista bo takie określenia nikogo nie obrażają.
ta i może szacunek należy się wszystkim od urodzenia, wszyscy są równi i unia europejska jest wspaniała i najlepiej to każmy wszystkim tolerować homoseksualistów i wymuśmy na kościele zeby mogli oni w nim zawierać sakrament małżeństwa (nie lubię kościoła ale ma prawo do swoich przekonań czyli by homoseksualistom mówić nie)
_________________ Gdybym miał nowotwór, nazwałbym go „Marla”.
ta i może szacunek należy się wszystkim od urodzenia, wszyscy są równi i unia europejska jest wspaniała i najlepiej to każmy wszystkim tolerować homoseksualistów i wymuśmy na kościele zeby mogli oni w nim zawierać sakrament małżeństwa (nie lubię kościoła ale ma prawo do swoich przekonań czyli by homoseksualistom mówić nie)
ale ja nie mówię że szacunek się należy każdemu. Ja tego słowa nie używam co nie znaczy, że ktoś nie może. Jego sprawa.
Jest to anomalia. Tak samo jak osoby leworęczne są anomalią. Albinosi są anomalią.
No i...? No i nic. Tak bywa, trudno. Choroba psychiczna to na pewno nie jest.
_________________ Nature and Nature's laws
lay hid in night:
God said, Let Newton be!
and all was light.
"- I wtedy... wtedy zrobię mu z dupy jesień średniowiecza.
Mieli pilniejsze sprawy, ale pan Szpila był zaintrygowany.
- A jak dokładnie? - zapytał.
- Myślałem najpierw o gaiku... - Pan Tulipan się zadumał. - Potem pokaz tańców ludowych, uprawa ziemi aż do pojawienia się trójpolówki, kilka faz zarazy, a później, jeśli ...ona ręka nie będzie nazbyt zmęczona, wynalazek końskiego chomąta.
- Brzmi nieźle - uznał pan Szpila. (...)"
Nic mnie nie bawi bardziej niz gadanie, ze homo jest nienaturalne (beee!) gdy mowia o tym osoby przysiegajace milosc do jednej osoby i popelniajacych zdrade za zdrada.
Monogamia jest beee! Homoseksalizm jest zgodny z natura.
Amen !
_________________ I Want You To Lead Me. Take Me Somewhere, I
Don't Want To Live In A Dream One More Day.
Homoseksualizm nie jest chorobą, przynajmniej ja tak sądzę. Inną kwestią jest to czy ktoś homoseksualistów akceptuje jako innych, zwykłych ludzi tylko o innej orientacji czy ich nienawidzi / nie lubi za względu tylko takiego, że "nie pociąga" ich płeć przeciwna.
martyn , wręcz przeciwnie, zostało.
Homoseksualizm nie jest chorobą psychiczną, choć kiedyś było jako takie coś zaliczone, jednak możemy to 'położyć na barki' dawniejszym uprzedzeniom.
homoseksualizm: wg mnie nie jest to "choroba" przecież nie można się tym zarazić, ani nie ma żadnych przyczyn związanych z organizmem, myślę że to po prostu wybór i tyle, sam nie jestem za takimi związkami, nie zamierzam też nikogo takiego stawiać niżej, raczej po prostu równi
_________________ In the end...
There will be only Chaos
ale za to sluzy rozprzestrzenianiu sie bakterii aids
Mózgu chyba pomyliłeś to z wirusem Hiv i muszę Cie uświadomić, że nie tylko stosunek seksualny między homoseksualistami rozprzestrzenia tą chorobę. Tu chodzi bardziej o sam seks analny który jest też praktykowany wśród par heteroseksualnych jak i stosunek bez zabezpieczeń. Z racji, że z Ciebie nieszkodliwy trollik to nie bede tego ciągnać dalej.
Co do homoseksualizmu jako choroby:
Kiedyś uznawany za chorobe jak wiecie w latach 70. bodajże został zniesiony z listy chorób. IMHO tego się nie powinno leczyc i nie da wyleczyć. Ludzie uważaja, że heteroseksualizm jest normalny bo takich osób jest więcej a mniejszość homo i bi dyskryminuja tak jak rasiści dyskryminują mniejszości o innym kolorze skóry. Tak byc nie powinno bo każdy ma prawo do życia w równym stopniu, nieważne jest to czy nalezy do mniejszości i czy czymś się wyróznia. Wokół homoseksualistów wyrosło wiele bzdurnych mitów a przez to brzydkich określeń i stereotypów Najgorsze w tym jest, że człowiek kierujący się tymi błednymi informacjami zamyka się na prawdę i nie pozwala sobie wytłumaczyć pewnych faktów i tak potem rodzi się homofobia.
BTW wiecie, że są rozmowy aby wrzucić homofobie do listy chorób? I co wy na to? Skoro oskarża sie homoseksualistów o chorobe to i homofobów tez mozna. Chociaż IMHO i to i to byłoby głupotą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum