Zachęcony przykładem dvCore666 wrzucam coverek Satrianiego - by me.
Wersja 1 Wersja 2
A - no i wiem, że mają jeszcze niedociągnięcia.
Wypowiedzcie się.
_________________ I touched the dream, I hold the dream, I have the dream
Wysłany: 2009-11-17, 16:53
obie wersje mają w sobie coś fajnego
mogę zapytać ile grasz??
_________________ "Niewiedza niczego nie usprawiedliwia. Przeciwnie. Jeśli jesteś, ku*wa, za durny, żeby się tego domyślić, to pewnie nie masz prawa żyć."
No ladnie ladnie... Radzisz sobie z gitara, ja sie jeszcze za Satrianiego nie biore, za dluga droga jak dla mnie. Masz skilla i to slychac. Gitara cie lubi : )
No wreszcie coś z kręgu moich zainteresowań(nie zauważyłem tego wcześniej).
1 Brzmienie: straszna siara. Daj mniej drive'a + więcej środka.
2 Łamiesz rytm, co słychać szczególnie w wolniejszych frazach
3 Ładnie opanowana większość technik, fajne vibrato no i - wajcha. Ja dopiero zaczynam z nią zabawę, a u Ciebie ma już poziom
4 BENDY do poprawy! Niektóre tragicznie niedociągnięte!
5 Mam wrażenie, że jest duużo nieczystości, ale pewnie większość jest przez jakość nagrania.
Poza tym sporo niepotrzebnych dźwięków, niekiedy wybrzmiewają struny, które winieneś był przytłumić, no a chwilami jedziesz za bardzo "przed" piosenką.
Jaki masz sprzęcior? Możesz mi też napisać nazwy trików z wajszką, które wykorzystałeś, bo chętnie wypróbuje to u siebie
_________________ Nie trzeba zarżnąć smoka, by stać się bohaterem.
Wystarczy zaśmiać mu się prosto w paszczę
i spłonąć ze śmiechem na ustach.
1. Potwornie brzęcząca kostka Bossa wpięta do słabej karty dźwiękowej. Ostatnio mam inny komputer, może coś popróbuję.
2. Na wstępie, i gdzieniegdzie tak, zdarza mi się też robić to z premedytacją
3. thx, to w zasadzie wybór, w kawałku nie ma na przykład namiętnie ćwiczonych przeze mnie sweepów, kiedyś zadam.
4. WIEM, nie lubię bendów, w szczególności tych w dwudźwiękach, na usprawiedliwienie dodam, że ten drugi ton jest dość daleko i muszę używać sporo siły, ciekawe, że kiedyś wychodziły mi lepiej. Do tego nagrania zresztą usiadłem tak - grałem to kiedyś, ostatnio (czyli ze dwa z górą miesiące temu) złapałem podkład, posiedziałem godzinkę czy dwie aby sobie to odświeżyć - i strzeliłem nagrania. Jest to tak trochę z marszu.
5. Kiedy zdejmę nacisk, włącza się szum, to raz (i to poważny), dwa - z dawien dawna nauczyłem się używać prawej ręki w zamkniętej pozycji nad przystawkami - nie przy mostku, ostatnio trochę zacząłem to poprawiać, trzy - wiem, że kiedy gwałtownie odpuszczam rękę to brzęczą puste struny (nie używam żadnych gumek do włosów ani nic), cztery - może tak być z tym "przed" bo gitara jest nieco za głośna i w szybkich partiach gram trochę na pamięć, a nie na słyszenie podkładu, kiepskie wytłumaczenie, ale tak.
Mam Jacksona DKMG i Multiefekt (HMM?) Bossa OD-20 które za pomocą samoróbnych kabli wpuszczam do kompa.
Triki z wajchą - tam jest właściwie tylko jeden poważniejszy, który nie wiem jak się nazywa, grasz flażoleta na strunie g (znowu moje samouctwo - robię go knykciem serdecznego palca) i LEWĄ ręką spuszczasz go wajchą. Reszta wachlujących dźwięków to różne vibrata. Coś jeszcze cię zafrapowało?
Dzięki za opinię, idę ćwiczyć
1. Potwornie brzęcząca kostka Bossa wpięta do słabej karty dźwiękowej. Ostatnio mam inny komputer, może coś popróbuję.
Czuj się usprawiedliwiony, analogi zawsze ssą przy obróbce na kompie. Z drugiej strony po co inwestować w cyfrówkę za 500 stówek, jak na byle jakiej sali zbiedzi.
Eh, odwieczny dylemat, więc ja to sobie prosto z pieca nagrywam
PS Może kup bramkę szumów
shaggles napisał/a:
z dawien dawna nauczyłem się używać prawej ręki w zamkniętej pozycji nad przystawkami - nie przy mostku, ostatnio trochę zacząłem to poprawiać
Przyzwyczajenia są straszne. Ja zaczynałem solować... bez kostki
shaggles napisał/a:
Mam Jacksona DKMG
Wypas O.o Nie jestem fanem marki, ale pogratulować sprzętu.
shaggles napisał/a:
samoróbnych kabli
Pewnie z kabla mikrofonowego? Heh, ja zrobiłem tak 3x10 m, tylko wymagają one sporej mocy. No, ale nie robią za antene(mam piec w miejscu z "dobrymi falami")
shaggles napisał/a:
Reszta wachlujących dźwięków to różne vibrata.
No i za to się wezmę, bo to brak w mojej edukacji.
_________________ Nie trzeba zarżnąć smoka, by stać się bohaterem.
Wystarczy zaśmiać mu się prosto w paszczę
i spłonąć ze śmiechem na ustach.
Musiałem kupić... ale nie zapinam zawsze, bo mi kradnie tapingi i resztki dynamiki Myślę zresztą o tym, żeby tę cyfrówkę (która jest fajna wtedy, kiedy codziennie zapinasz się do pieca z inną charakterystyką i musisz dobrać przester), wymienić albo na fullpodłogę (i męczyć się może mniej, bo za większe pieniądze są większe wypasy), albo alternatywnie kupić mięsną kostkę ml-2 i zestaw delayów, a to w kąt. Ostatnie wyjście to ordynarny tranzystorowy piecyk np. Line6-a (wszystkomający )
Pan_Maruda napisał/a:
shaggles napisał/a:
Mam Jacksona DKMG
Wypas O.o Nie jestem fanem marki, ale pogratulować sprzętu.
Podobno dobry pick do blackmetalu. Powiem że nie ma rewelacyjnego dźwięku (chyba, że przez symulator akustyka - efekt porażająco dobry), ale blat jest wyścigowy.
[ Dodano: 2010-03-22, 10:43 ]
No to dla odmiany coś w moim bardziej bieżącym klimacie. Nagranie jest zrobione z marszu i częściowo improwizowane - bardziej zbiór pomysłów z których coś trzeba będzie coś wykroić. No i oczywiście zmienić automat perkusyjny na coś bardziej myślącego.
An Ancient Clay Pot Contained Remains of a Cat
Co wy na to?
Myślę, że to jest o wiele lepsze od poprzedniego
Lepiej utrzymany rytm, niezłe triki tam słyszę xd i ogolnie fajna muzyka.
Tylko brakuje mi jakiegoś wokalu
Fajne, fajne:) jakie masz wiosło? masz jakieś swoje utwory? Słyszałem tam wajchę wieć muśle że masz coś w rodzaju ibaneza, napewno nie strato. Myle się?
[ Dodano: 2010-06-08, 11:19 ]
Jackson Doczytałem, jakoś mi wcześniej umkneło:)
_________________ God Is Busy Right Now... Can I Help You?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum