Hej, a więc chciałabym zrobić sobie kolczyk w nosie, mam parę pytań:
jak długo się goi, czy wie ktoś gdzie w Gdańsku zrobią to profesjonalnie i w jakiej to będzie mniej więcej cenie, czy gdybym po jakimś czasie wyjęła to zostanie b. widoczna blizna...?
Rozmawiam jeszcze z rodzicami i jak na razie nie jest to pewne, ale chciałabym wiedzieć.
Z góry dziękuje
Mukiru, ja sobie kiedyś sama zrobiłam, nie bolało, ale mi się nie podobał, wiec jak się zagoił to wyjęłam
a goi sie 2-4 miesięcy, zależy od odoby
blizna znika po pół roku ;p
O, dzięki amypotter ;*
Bo właśnie moja mama mówi, że pewnie z tego zostanie jakiś wielki ślad : /,
ale jeśli mówisz, że po półroku zniknie to okej. : )
Wydaje mi się , że u każdego goi się inaczej .
A w Gdańsku zajdź do jakiegoś salonu tatuażu lub kostemtyczki i zapytaj co i jak .
U mnie w Białymstoku facet w salonie tatuażu bierze ok 50-60 zł +kolczyk , podobnie u kosmetyczki : )
_________________ " .. pierdol system, lecz rób to stylowo"
Last.fm fbl
Wysłany: 2009-11-08, 17:43
Cytat:
blizna znika po pół roku ;p
nie zgodzę się.
to zależy od organizmu, łatwości wytwarzania blizn itp. Ja po 5 latach od wyjęcia kolczyka nadal mam ślad. minimalny,ale jest.
Cytat:
kostemtyczki
zdecydowanie odradzam.
_________________ "Niewiedza niczego nie usprawiedliwia. Przeciwnie. Jeśli jesteś, ku*wa, za durny, żeby się tego domyślić, to pewnie nie masz prawa żyć."
Wysłany: 2009-11-11, 11:11
Sadistic Girl, chodziło o to, że niewykfalifikowane kosmetyczki oferują wykonywanie "piercingu". Trudno tak nazwać strzelanie z pistoletu.
_________________ "Niewiedza niczego nie usprawiedliwia. Przeciwnie. Jeśli jesteś, ku*wa, za durny, żeby się tego domyślić, to pewnie nie masz prawa żyć."
zeby dalo sie zlikwidowac mozliwosc wykonywania tego 'piercingu' w salonach kosmetycznych.. to prowadzi tylko do strat osoby, ktora sie temu poddaje. slyszalam juz o wielu takich przypadkach i slysze, ze ludzie caly czas tam lgna, ze wzgledu na niskie ceny wykonania. porazka, jak na moje.
Wysłany: 2009-11-11, 11:22
szoka napisał/a:
ze wzgledu na niskie ceny
i to też jest złudne. Kolczyk, który jest nieprzystosowany do miejsca przekłucia i wykonany z jakiegoś niezidentyfikowanego materiału (ewentualnie pozłacany), kosmetyczka nabywa za grosze. Poza tym co? koszt tego pistolecika juz pewnie dawno jej się zwrócił, ponosi ewentualne koszty utrzymania lokalu. Więc śmiem twierdzić, że kosmetyczki zarabiają dość sporo na ludzkiej głupocie.
A to co dzieje się z chociażby pępkiem przekłutym przez kosmetyczkę, to czasami jest jakaś masakra. Raz, że przekłucie potrafi się nie goić przez rok, to jest jeszcze wykonane krzywo, przez dosłownie jakąś minimalną warstwę skóry.
Wysłany: 2009-11-11, 11:33
zwłaszcza, że wystarczy trochę poczytać, żeby dowiedzieć się, ze pistolet jest narzędziem przystosowanym tylko i wyłącznie do przekłuwania płatka ucha.
edit. swoją drogą nawet standard lobe'a nie polecam u kosmetyczki, jezeli w takiej samej mniej więcej cenie można go wykonać w salonie.
Yyy .
Założycielka tematu lat 14 lat? Żaden piercer nie przebije Ci nosa czy czegokolwiek. Trzeba mieć skończoną 18stkę, no chyba , że z rodzicem przyjdziesz...Ja polecam studio ta2 i piercingu Stoneheads na starówce na chlebnickiej.
Nie napisałaś w którym miejscu chcesz mieć kolca w nosie nawet , ale to ile kolec się goi zależy od organizmu , przeważnie są to 1-3 miesiące, blizna zostanie oczywiście , na początku po wyjęciu kolca ładnie to wyglądać nie będzie, później zostanie tylko kropka.
A kosmetyczka ? Ludzie czy was głowa boli :O ? Nie przebijajcie się u kosmetyczek , nie mają odpowiedniej wiedzy na t. piercingu , przekłuwają pistoletem co jest totalną głupotą , widziałam nawet helixa i labreta zrobionego pistoletem Nie widziałam , żeby kosmetyczki miały wysterylizowane kolczyki ,ani żeby mieli autoklaw ...
Rapaszka, skoro rodzice mają nie zauważyć , to jak masz zamiar się przebić skoro nikt nie powinien Ci tego przebijać przed 18 ?
Zresztą na pewno coś tam zauważą bo będziesz miała na początku małe problemy z jedzeniem i piciem...
mam pytanie czy jeżelibym przekuła język czy duża jest szansa że rodzice zobaczą ?
Duża. Jedzenie i picie to jedno, ale przez pierwsze dni opuchlizna będzie zniekształcać Ci mowę, a wątpię by rodzice nie zauważyli nagłego seplenienia.
Last.fm
Wiem, że nie przebiją mi nosa w salonie piercingu bez zgody rodzica Gravity, dlatego napisałam, że rozmawiam z nimi jeszcze na ten temat. dziękuje wszystkim za pomoc, postanowiłam trochę poczekać z dziurowaniem sobie czegokolwiek oprócz uszu to skończenia chociażby 16 lat. (;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum