Emo-Forum.PL Strona Główna
   FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Poczta    Portal    Radio [ off ]   Rejestracja    Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
Kolczyk w jezyku.
Autor Wiadomość
xKittyxIdiotx 
rÓszofa

Pochwał: 0
Nagan: 0

Wysłany: 2008-07-23, 01:10   Kolczyk w jezyku.   

a więc... planuje zrobic sobie w języku...
ale rozważam także inne miejsca.
aleee too miii sieee taaak baaardzo pooodooobaaa.!
jest jedna przeszkoda. a raczej dwie.
po 1:
Podobno można stracić smak.
po 2:
[do osób które mają]
czy bardzo bolało.?
bo jedna znajoma miała i strasznie bolało.
a drugiej w ogóle bo jej czymś posmarowali.

A was.?
muusze wiedzieć ;[[

martin 
?

Wysłany: 2008-07-23, 09:12      

1. Na pewno nie stracisz smaku :P
2. Ból każdy odczuwa inaczej

dEMOnique 

Wysłany: 2008-07-23, 10:24      

co to za bzdura z tym "traceniem smaku"? :D
z tego co wiem, przebijanie języka boli i to nawet bardzo, natomiast potem język jak łatwo się domyśleć jest opuchnięty, zdrętwiały. Moja koleżanka nie mogła nim za bardzo ruszyć przez dwa dni i trudno jej było jeść. Poza tym trzeba się przyzwyczaić.

Porcelain_Zombie 

Wysłany: 2008-07-23, 10:46      

[quote=Martin]1. Na pewno nie stracisz smaku :P
2. Ból każdy odczuwa inaczej[/quote]
Oo, tu.

Cytat:
z tego co wiem, przebijanie języka boli i to nawet bardzo, natomiast potem język jak łatwo się domyśleć jest opuchnięty, zdrętwiały. Moja koleżanka nie mogła nim za bardzo ruszyć przez dwa dni i trudno jej było jeść. Poza tym trzeba się przyzwyczaić.

Ból każdy odczuwa inaczej, ale z tego co mi wiadomo to język pomimo swojej grubości jest najmniej bolesny przy przebijaniu i dopiero jak ci spuchnie może zacząć boleć.

Ale mam nadzieje, że chcesz przebijać w salonie piercingu.

Wiesz co Gość?! Ssij! <3

dEMOnique 

Wysłany: 2008-07-23, 10:55      

Porcelain_Zombie napisał/a:
Ból każdy odczuwa inaczej, ale z tego co mi wiadomo to język pomimo swojej grubości jest najmniej bolesny.

owszem odczuwamy inaczej, ale język bardzo boli w porównaniu do uszu, pępka,brwi czy wargi... i nie ma się co oszukiwać. Nie jest to ból od którego się umiera, ale w porównaniu do innych części ciała boli najbardziej. Wiem bo przebijałam sobie ciało tu i ówdzie...

Porcelain_Zombie 

Wysłany: 2008-07-23, 11:30      

dEMOnique napisał/a:
Ból każdy odczuwa inaczej, ale z tego co mi wiadomo to język pomimo swojej grubości jest najmniej bolesny.

owszem odczuwamy inaczej, ale język bardzo boli w porównaniu do uszu, pępka,brwi czy wargi... i nie ma się co oszukiwać. Nie jest to ból od którego się umiera, ale w porównaniu do innych części ciała boli najbardziej. Wiem bo przebijałam sobie ciało tu i ówdzie...

Sama sobie, czy w salonie?
Bo jeżeli sama to wiele tłumaczy.

Wiesz co Gość?! Ssij! <3

dEMOnique 

Wysłany: 2008-07-23, 11:31      

No gdybym sama próbowała, to chyba bym była głupia. Pewnie, że w salonie. A dodam, że ja na ból bardzo wytrzymała jestem.

bury_me 

Wysłany: 2008-07-23, 23:56      

pewnie ze mozna stracic.
moja siostra zrobila sobie i beczala ze jesc nie moze xD jogurtami sie zywila ;d a goiło jej sie okolo miesiaca. xD
ps. nie schudla nic XD

Exluzywna 
ta zła!!!

Wysłany: 2008-07-24, 21:12      

wiadome odczówa sie przez jakis czas smak troche innaczej ale o cąłokwitej stracie smaku nie słyszłam mam zamiar robic 2 na początku sierpnia a przy 18 dojedzie trzeci

sexuality 
sex master

Wysłany: 2008-07-25, 14:20      

smaku się nie traci ludzie ^^ , a boleć może i boli ale każdy odczuwa inaczej .

tak samo jak mój brat potrafi zeżreć słoik papryczek piri piri i żyje a ja po 2 idę się mleka napić ^^ . (bo tłuszcz neutraliuzuje)

Fallen 
Rise With The Fallen

Wysłany: 2008-07-25, 15:59      

Porcelain_Zombie, co ty caly czas z tym salonem i salonem ? jak ktos potrafi i ma duzo przebic w swojej karierze to bez salonu sie obejdzie... mam grono, pisze na forum o piercingu, wiem ze i w salonie robia krzywo i potrafia niezle spieprzyc nie wspominajac juz o kosmetyczkach... poza tym wole jak mi przebija ktos bliski a nie obca osoba (takie cos pomaga psychicznie)
hmmm co do jezyka zastanawialem sie ale na razie sobie odpuszczam... podoba mi sie "wrrrrrrrrr" kogos kto ma kolczyk w jezyku bo tak fajnie sie obija o zeby i wydaje ciekawy dzwiek xD
http://fallenfreak.grono.net/
http://www.fotka.pl/profil/FallenFreak/
FUCK FAKE !!!

Porcelain_Zombie 

Wysłany: 2008-07-25, 19:02      

Fallen napisał/a:
Porcelain_Zombie, co ty caly czas z tym salonem i salonem ? jak ktos potrafi i ma duzo przebic w swojej karierze to bez salonu sie obejdzie... mam grono, pisze na forum o piercingu, wiem ze i w salonie robia krzywo i potrafia niezle spieprzyc nie wspominajac juz o kosmetyczkach... poza tym wole jak mi przebija ktos bliski a nie obca osoba (takie cos pomaga psychicznie)
hmmm co do jezyka zastanawialem sie ale na razie sobie odpuszczam... podoba mi sie "wrrrrrrrrr" kogos kto ma kolczyk w jezyku bo tak fajnie sie obija o zeby i wydaje ciekawy dzwiek xD

1. Czemu cały czas z salonem? Bo tam jest najsterylniej.
2. Zawodowy piercer z porządnego salonu nie ma prawa ci spieprzyć. Kosmetyczki nie mają prawda do przebijania czegokolwiek, no może płatków uszu i tylko i wyłącznie, jeżeli mają już przebijać, to igłą.
3. Wolisz żeby ci bliska osoba przekłuła? Gratuluje chęci złapania hiv, wzw itd.
4. Obijanie sie kolczyka w języku niszczy szkliwo.

Wiesz co Gość?! Ssij! <3

albert008 
Child of Azeroth

Wysłany: 2008-07-25, 19:03      

w tym momencie nie mogę pojąć opcji w stylu "przekłucie boli strasznie!!" pomijając kwestię tracenia smaku która jest poza granicami mojej przysfajalności... :shock: :wink:

Mnie przekłucie nie bolało wogóle... hardcore zaczał sie po 6 godzinach jak adrealina ze mnie zeszła...
Tak jak ktoś już napisał to czy boli czy nie, czy spuchnie to jest kwestia organizmu i przedewszystkim naszej pielęgnacji przekłucia.

osobiście wolałem wybulić kase na przekłucie a nie robić u znajomej znajomego. czysty komfort psychiczny. :oops:

teraz tylko czekam na okazje do wykorzystania go w niecnych czynach:P

____,,_Oo_,,_______

Go! Go! EMO Rangers!!

Fallen 
Rise With The Fallen

Wysłany: 2008-07-26, 02:46      

2. Zawodowy piercer z porządnego salonu nie ma prawa ci spieprzyć. Kosmetyczki nie mają prawda do przebijania czegokolwiek, no może płatków uszu i tylko i wyłącznie, jeżeli mają już przebijać, to igłą.
3. Wolisz żeby ci bliska osoba przekłuła? Gratuluje chęci złapania hiv, wzw itd.

o lol wyluzuj... moze mam jeszcze myc zeby 3 razy dziennie ? a co do punktu 2. to poczytaj sobie troche po forach o piercingu jak w najdrozszych salonach w wawie robia krzywo i niedbale ;]
http://fallenfreak.grono.net/
http://www.fotka.pl/profil/FallenFreak/
FUCK FAKE !!!

Porcelain_Zombie 

Wysłany: 2008-07-26, 09:08      

Fallen napisał/a:

o lol wyluzuj... moze mam jeszcze myc zeby 3 razy dziennie ? a co do punktu 2. to poczytaj sobie troche po forach o piercingu jak w najdrozszych salonach w wawie robia krzywo i niedbale ;]

To nie można tego nazwać salonem piercingu.

Wiesz co Gość?! Ssij! <3

albert008 
Child of Azeroth

Wysłany: 2008-07-26, 10:05      

Porcelain_Zombie ma jednak rację. powiem szczerze że ta wymiana zdań nie ma sensu ponieważ nikt nikomu nic nie wytłumaczy :wink: .
ja przed przekłuciem dowiadywałem się na temat mojego piercera u osób które mają kolczyki przez niego zrobione. a robić sam albo znajomy znajomego żeby robił... jest trochę ryzyka.

____,,_Oo_,,_______

Go! Go! EMO Rangers!!

Emosz

Wysłany: 2008-08-02, 14:07      

huh... mozesz bez problemu zrobic sama, tylko uwazac zeby nie trafic na te fioletowe zyly xd

blackangel6336 

Wysłany: 2008-08-02, 14:20      

a nom bo wtedy krew sie poleje i dooopa =P heh..
ja swój robiłam ponad rok temu w salonie "od świtu do zmierzchu" w ŁDZ
czuje smak i nie umarłam ..przekłucie wogóle mnie nie bolało potem miałam opuchniety język ale zeszło po 2 dniach ... =P
Juno - bratowa, co w sakrament nie wierzy z moim czarnym bratem xD
xDuma_Keyx - baaaardzo daleka kuzynka 8)
MeGG. - siostra od flaszki %%

Rainbowcore 

Wysłany: 2008-08-02, 15:20      

Mnie też nie bolalo aczkolwiek mialam go tylko kilka dni ^_^' (rodzicom sie nie spodobał) Krew? Tylko trochę ale bylam tak podniecona faktem ze mam ten kolec ze nie zwracałam uwagi. (Przebiłam w salonie)

blood 

Wysłany: 2008-08-27, 01:20      

jezeli pojdziesz do salonu to nie stracisz smaku. Samo przebicie nie boli bo daja ci plyn znieczulajacy i masc wiec uczucie jest takie jakbys sie ugryzla w jezyk. Meczenia masz troche dopiero potem bo jezyk puchnie i sa problemy z jedzeniem, po kazdym posilku powinnas plukac jame ustna wywarem z rumianku i szałwi (dajesz dwie torebki rumianku i dwie szałwi i zalewasz wrzatkiem, najlepiej jak masz szkalanke od piwa to w tym, czekasz az ostyknie i pukasz po jedzeniu) dobrze tez jak zamrozisz to sobie i bedziesz robila oklady z tego albo tez i jedz lody nic wiecej mi sie jezyk goil z 5 dni i nie mozesz jesc jogurtow bo mozesz dostac zakarzenia, poniewaz w jogurtach sa zywe kultury bakteri czy cos takiego to na tyle

EmoWeronka x3 

Wysłany: 2008-08-30, 21:43      

najładniej wygląda kolczyk w wardze... xD

[ Komentarz dodany przez: xxrainbowxx: 2008-08-30, 21:26 ]

shadooF 

Wysłany: 2008-12-03, 18:06      

Heeh, stracić smak...huh, stracić CZĘŚCIOWO jakieś odczucia smakowe można, jak ma sie kolczyków w języku kilka.
Boli, nie boli. Sprawa indywidualna.
Każdy inaczej reaguje ;p ale jak sie trafi dobry piercer, da płyn znieczulający to nic praktycznie nie czuć.

Raito
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-03, 20:01      

Cytat:
Heeh, stracić smak...huh, stracić CZĘŚCIOWO jakieś odczucia smakowe można, jak ma sie kolczyków w języku kilka.

kilka osob ktore znam walsnie potracily smak czesciowo.
Kumpela nie czuje slonego, inna slodkiego,a kuumpel zas-alkoholu.^^

shadooF napisał/a:
Boli, nie boli. Sprawa indywidualna.

i tego sie trzymajmy.

shadooF 

Wysłany: 2008-12-03, 20:20      

Ujjj, nie czuć alkoholu ;x to jak podpisać na siebie wyrok śmierci...

Raito
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-03, 20:41      

shadooF napisał/a:

Chociaz moze pic ile wlezie, a smak nie bedzie mu przeszkadzal.;)

Rainbowcore 

Wysłany: 2008-12-03, 20:48      

Cytat:
No własnie nie, nie dosć ze sie nawali to jeszcze robi to z łatwościa. Ja smaku nie straciłam, to zależy czy kolczyk trafi w kubek smakowy czy nie

just amy 
skrzywiona

Wysłany: 2008-12-03, 20:58      

e tam, nic się nie traci, żadnego smaku, to tylko historyjki, które rodzice wymyślają, żeby dzieci nie robiły sobie za dużo kolczyków (coś w stylu opadnięcia brwi :P ). Jako szczęśliwa posiadaczka 3 przekłuć w języku i tongue web'a obalam mity o jakiejkolwiek stracie smaku :P

Raito
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-04, 21:41      

just amy napisał/a:
e tam, nic się nie traci, żadnego smaku, to tylko historyjki, które rodzice wymyślają, żeby dzieci nie robiły sobie za dużo kolczyków (coś w stylu opadnięcia brwi :P ). Jako szczęśliwa posiadaczka 3 przekłuć w języku i tongue web'a obalam mity o jakiejkolwiek stracie smaku :P

Jakos tez mi ciezko bylo w to uwierzyc, ale patrzac na kolezanke wcinajaca sol w ilosciach niewyobrazalnych-daje do myslenia... ;) .

edeq15 

Wysłany: 2008-12-05, 18:45      

Moja koleżanka ma taki kolczyk i muszę powiedzieć ze to super sprawa dla chłopaka :D

MowMiBoska 

Wysłany: 2008-12-06, 14:12      

Kazuyoshi napisał/a:
a kuumpel zas-alkoholu.^^

boze jak dobrze, ze ja tego nie wiedzialam przed zrobieniem sobie xD

co do bolu to ja strasznie jestem wyczulona. jak bym wiedziala, ze az tak to boli w zyciu bym sobie nie zrobila, 3 dni na prochach, spuchniete migdalki i ten okropny przydlugi kolczyk xD :P

ale teraz jest juz Fenomenalnie ;)

Odpowiedz do tematu