Oo, jeden z najlepszych filmów, jakie widziałam. Sam pomysł z przenoszeniem się w czasie jest niesamowity. W sumie film potwierdza tylko to, że nie ważne co zrobisz i tak nie będzie po twojej myśli, temu moim mottem życiowym jest "jest jak jest, nie jak być powinno".
Ashton świetnie zagrał, jego rola życiowa. Druga część tego filmu to niestety porażka już była, bo to samo tylko w innej wersji.
dokladnie ogladalam film w kinie, swiezo po wyjsciu, ale dwa dni temu znalazlam go u siebie na laptopie i obejrzalam ponownie takie same emocje we mnie wzbudza, tak samo interesuje
sadze, ze nigdy czesci kolejne (mowie tez o innych produkcjach filmowych) nigdy nie dorownaja jedynce a juz chec powtarzania sukcesu, nie wiem czy kiedykolwiek wyszla na dobre w historii kina
Na filmie zasypiałam prawie, ale ogólnie podobał mi sie. Tylko ja przyzwyczajona do horrorów jestem, jakieś dzieci wychodzące z tv albo topielce, więc dziwnie sie oglądało.
Chętnie zobaczyłabym raz jeszcze, bo skoro jednak go pozytywnie zapamiętałam, to coś musi być
Bardzo dobry film z ciekawą fabułą. Jeden z moich ulubionych. Chociaż nie za bardzo mi się podoba to, że ma dwa zakończenia, wg mnie powinno być tylko jedno, to w którym umiera. O dwójce pisać, nie będę, bo po kilku minutach wyłączyłem. Jakoś nie przyciągnęło mnie do obejrzenia w całości, chociaż oglądając urywkami, było kilka ciekawych scen.
_________________ "One and one make two, two and one make three"
Zebrałam się na odwagę, ściągnęłam, obejrzałam raz, potem kolejny i nadal oglądam od czasu do czasu. Film bardzo dobry, stała pozycja w moich zbiorach na deszczowy dzień, daje dużo do przemyślenia.
_________________ "Pokażę Ci strach ukryty w garści pyłu"
Oglądałam akurat na początku część 2, dopiero pózniej jedynkę i powiem szczerze że w tej kolejności oglądania to dwójka nie wydaje się taka zła, chociaż jedynka i tak wymiata
Świetny pomysł, świetny scenariusz, świetne wykonanie..
Wg mnie ten film przejdzie (jesli juz nie przeszedl) do historii jako "kultowy"
Pierwsza część bardzo dobra,reszta to na siłe zrobiony chłam tylko po to żeby kase wyciągnąć od ludzi.
Jak komuś się podobała 1 to polecam Obłęd z 2005r .Film o podobnej tematyce,miejscami nawet lepszy od Efektu motyla.
_________________ "Przekonań nie zdobywa się łatwo, a jeśli dochodzi się do nich bez trudu, okazuje się wkrótce, że są bezwartościowe i niezdolne stawić opór w walce."
Zygmunt Freud
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum