Emo-Forum.PL Strona Główna
   FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy    Poczta    Portal    Radio [ off ]   Rejestracja    Zaloguj  

Poprzedni temat :: Następny temat
Dyskusje na temat kina
Autor Wiadomość
Rainbowcore 

Pochwał: 0
Nagan: 0

Wysłany: 2009-09-22, 19:00   Dyskusje na temat kina   

BlackHeroine napisał/a:
Czy ogólnie są teraz jakieś dobre horrory?
Kiedyś ludzie bali się swojego cienia, dzisiaj horror to morze krwi, doprowadzające do mdłości. W japońskich horrorach dobre jest to, ze przez większa część trzymają w napięciu, oczywiście zaraz pojawiają się napisy, ale to już szczegół zrezygnowali z plastikowych noży i sztucznej krwi< wielki plus. Osobiście uważam, że o wiele straszniejsze jest podobieństwo do realnego życia lub granie na psychice odbiorcy, a połączenie tych dwóch czynników daje świetny film.

Не зажигай и не гаси
Не верь, не бойся, не проси
И успокойся, и успокойся
Last.fm

Ostatnio zmieniony przez Rainbowcore 2009-09-22, 20:41, w całości zmieniany 1 raz  

BlackHeroine 
WTF?

Wysłany: 2009-09-22, 19:30      

Rainbowcore napisał/a:
Osobiście uważam, że o wiele straszniejsze jest podobieństwo do realnego życia lub granie na psychice odbiorcy, a połączenie tych dwóch czynników daje świetny film.

Tylko jak niewiele jest tego typu filmów. Wiekszośc teraz praktycznie ocieka czerwoną farbą i sztucznymi flakami co nie jest ani straszne ani obrzydliwe tylko tandetne.

Rainbowcore 

Wysłany: 2009-09-22, 20:00      

Tandetne i obrzydliwe w mojej opinii.
BlackHeroine napisał/a:
Tylko jak niewiele jest tego typu filmów.
Albo za mało się o nich mówi.

Не зажигай и не гаси
И успокойся, и успокойся
Last.fm

BlackHeroine 
WTF?

Wysłany: 2009-09-22, 20:02      

Rainbowcore napisał/a:
Albo za mało się o nich mówi.

Albo. W kinach pokazują coś co nie jest wcale warte zakupienia biletu. Na sklepowych półkach znajdziesz tylko takie filmy DVD, które ociekają tandeta ale łatwo je sprzedać dla szerokiego grona widzów bo przeciez jest prosty w odbiorze.
To co dobre jest niedoceniane..

Rainbowcore 

Wysłany: 2009-09-22, 20:29      

(wydzielę jak sie zrobi offtop)
W małych kinach mozna zobaczyc ambitniejsze filmy, ja niestety nie mam czasu, chociaż takie kino znajduje się na mojej codziennej drodze do szkoły. Filmy są tylko malo kto o nich wie.

Не зажигай и не гаси
И успокойся, и успокойся
Last.fm

BlackHeroine 
WTF?

Wysłany: 2009-09-22, 20:36      

W malutkich owszem, ale tam chodzi niewiele osób. Takie kina stawiają na jakośc filmu a dokładniej na przekaz dzieła a nie na to ile chętnych przyleci żeby zobaczyć dobra komerchę. Niestety ja w pobliżu takiego kina nie mam.

Kawaiishunga 

Wysłany: 2009-09-23, 17:05      

w toruniu byly kiedyś filmy kina niezależnego na małej sali wstęp kosztował 5 zł, niestety kina już nie ma, ale zawsze można iść na niebieski kocyk tam są jakies niezłe filmy podobno, aha no i jest "nasze kino" tam tez jakies ambitniejsze filmy lecą

Starrk 

Wysłany: 2009-09-23, 17:57      

W Poznaniu jest pare takich małych kin... a najlepsze z nich to imo "Rialto". Dość sporo dobrych, alternatywnych filmów, kino europejskie... Często też puszczają tam stare filmy... Szykuje mi sie na przykład seans "Casablanki" w przyszłym tygodniu ^^

No minusy takie jak to zwykle bywa w takich kinach... mało miejsca, mały akran, itp. Ale czar jest.

szoka 

Wysłany: 2009-09-23, 18:05      

Starrk napisał/a:
mało miejsca, mały akran

jest to w 100% rekompensowane przez grane tam filmy. i w sumie daje to wszystko atmosfere, jakiej nie ma w chociazby multikinach..

Rainbowcore 

Wysłany: 2009-09-23, 19:53      

Starrk napisał/a:

No minusy takie jak to zwykle bywa w takich kinach... mało miejsca, mały akran, itp. Ale czar jest.
Wolę mniejszy ekran w małym kinie niż wielką salę w multipleksie i za głośno puszczony film.

Не зажигай и не гаси
И успокойся, и успокойся
Last.fm

Starrk 

Wysłany: 2009-09-23, 20:22      

szoka napisał/a:
jest to w 100% rekompensowane przez grane tam filmy. i w sumie daje to wszystko atmosfere, jakiej nie ma w chociazby multikinach..
Rainbowcore napisał/a:
Wolę mniejszy ekran w małym kinie niż wielką salę w multipleksie i za głośno puszczony film.
Toteż napisałem, że czar jest ;p Jedyna rzecz która naprawdę przeszkadza w takich kinach to brak miejsca na nogi jak juz sobie usiądziesz ;p Aczkowliek to nie we wszystkich.

Odpowiedz do tematu