Liczba postów: 23
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Jakie uszy czy uchwyt w torbie wolicie? Krótkie, takie do ręki, czy długie, żeby na ramię zarzucic było można? A moze lubicie takie dziury w torbach, do ktorych mozna wlozyc dlon? Nie wiem, jak to opisać.
Żył tą nadzieją, co mieli Kolumb albo Bach
żył tą radością, dla której Chaplin wdziewał łach
żył z tym uśmiechem, który Mona Lisa ma
żył tym oddechem, który Maratończyk zna
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Za tymi dziurami nie przepadam, bo ledwie mogę zmieścić tam dłoń. Wolę krótkie uchwyty, do ręki. Jakoś nie lubię zarzucać toreb na ramię.
Jest taki dzień po którym dusza drga
a gwiazdy wkoło błyszczą spada szczęścia łza
jest taka noc po której serce łka
bezsenność wielu godzin - najdłuższa pora dnia
Liczba postów: 23
Liczba wątków: 12
Reputacja:
0
Mnie zawsze ramiona bolą, gdy noszę na nich torby, dlatego preferuję krótkie uchwyty.

No i niewygodnie mi się idzie, kiedy taka torba jest napakowana.
Żył tą nadzieją, co mieli Kolumb albo Bach
żył tą radością, dla której Chaplin wdziewał łach
żył z tym uśmiechem, który Mona Lisa ma
żył tym oddechem, który Maratończyk zna
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Ja zdecydowanie wole długie uchwyty- często jak się sporo rzeczy naładuje,to takiej z samymi dziurami na dłonie to by sie nawet nie chwyciło. Z resztą, idąc ze sklepu ręce są potrzebne (do szukania kluczy czy biletu na autobus). Jakoś nie mogę sobie wyobrazić,że jeszcze musiałabym się zastanowić,co z zakupami zrobić.
Są tacy, którzy uciekają od cierpienia miłości. Kochali, zawiedli się i nie chcą już nikogo kochać, nikomu służyć, nikomu pomagać. Taka samotność jest straszna, bo człowiek uciekając od miłości, ucieka od samego życia. Zamyka się w sobie.
Liczba postów: 43
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Ja też wolę długie, takie na ramię. Za to drażni mnie gdy torba ma uchwytów dwa komplety na raz, długie i krótkie, bo mi się plączą one.
W pustej muszli szumią morza
Które kiedyś były
W pustej piersi płonie pożar
Lasów , co się śniły
Liczba postów: 49
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
Lubię nosic torbę na ramieniu, chociaż nie powinnam, bo już boli od ciężkich zakupów i się jakieś zwyrodnienia robią, ale cóż??
A więc i uśmiech masz jak nikt
Do nieba z tobą chce się pójść