Ooo... ja też bardzo lubię... I te z 60. też Rzeczywiście, mają ten klimat^^ taki czasów,które już nigdy nie powrócą,chociaż chciałoby się je wskrzesic...^^
Bardzo lubię kino a zwłaszcza takie (a także telewizję ) nie tylko jako produkcje ale też pod względem historii chociaż nie znam się na tym dobrze a na pewno nie tak dobrze jakbym chciał
_________________ "wyjasnij mi kochana najpierw czym zajmuje sie...kobieta od banana? :O"
"skarbie... ona poprostu no ee... jest ;d"
Cenię kino czarno białe w przeciwieństwie do tego współczesnego. Brak kolorów pobudza wyobraźnie i bardziej przykuwa uwagę niż film gdzie wszystko tlumaczy się widzowi, jakby był idiotą.
Rainbowcore, zgadzam sie z Toba calkowicie. kino czarno biale mialo w sobie jakas tajemnice, nie pokazywalo wszystkiego i widz mogl nieraz dopisac swoj wlasny scenariusz.
Giovanni w Warszawie- pokrecony film, malo komu sie podoba, ale mnie wciagnał
To był chyba Giuseppe a nie Giovanni ;p
Ja ze swojej strony lubie jeszcze starsze kino, nieme. Chociaż te "nowsze" filmy, złaszcza polskie też są dobre. na przykład moje ulubione "Caffe pod Minogą" W ogole Adolf Dymsza wymiatał...
Lubie stare filmy a szczegolnie z Marilyn Monroe.
Bardzo lubie tez całkiem now czarno-biały film, stylizowany na lata 50, 60.
Kawa i Papierosy. widział ktos? mnie ten film bardzo inspiruje, lubie go. sama nie wiem czemu.
Na kanale "Kino Polska" często lecą zajefajne filmy wojenne starej produkcji. : ) << Mój tata jest uzależniony od tego kanału >>
Mimo iż miejscami bywają zakłamane i przesiąknięte radziecką propagandą, to chociaż na nich możemy oglądać sukcesy Wojska Polskiego. A wierzcie mi że na frontach samej tylko II Wojny Światowej mieliśmy ich wiele.
Tak na marginesie ciekaw jestem co czuli Niemcy kiedy w 1944,1945 Polacy których tak nienawidzili, i uważali za doszczętnie rozbitych po kampanii w 1939 nacierali ze wschodu i z zachodu na ich kraj. Ironią losu było że to właśnie Wojsko Polskie zaraz po Radzieckim zawiesiło Polską flagę w zrównanym z ziemią Berlinie podkreślając tym samym nasz wkład i wielkie poświęcenie w tej wojnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum